Gerealiseerd

Nieuwbouw Olijslager Groep

Hoogeveen, Buitenvaart
Nieuwbouw Hoofdkantoor & distributie magazijn
Duurzaam & Energiezuinig
De mens en het werkproces centraal
Hoogwaardige bouwkwaliteit

Nieuwbouw Olijslager Groep

In Hoogeveen draagt Zethoven Hornstra Bouwplan ontwikkeling zorg voor de ontwikkeling en realisatiebegeleiding voor de nieuwe hoofdvestiging van Olijslager Groep. Hieronder vallen diverse werkmaatschappijen waaronder Stucshop, Schriever, VAG Glas, Probin en Olijslager Verf. De opdrachtgever kiest voor onze 'Top of the Build' aanpak, wat betekent dat wij als enig adviseur alle benodigde advieswerkzaamheden voor onze rekening nemen. Dat betekent één aanspreekpunt en één verantwoordelijke voor alle disciplines. Het resulteert in een effectieve wijze van communiceren en korte lijnen tussen opdrachtgever, adviseur en aannemer. 

Het gebouw is van buitengewoon hoge bouwkwaliteit. Het kantoor bevindt zich geheel op de verdieping en heeft een prachtig uitzicht over de grote waterpartij aan de voorzijde, waarbij de verdiepingshoge puien en buiten de puien gelegen brede met groen begroeide dakrand bijdragen aan het vrije gevoel van zicht en licht. Het ontwerp laat een strakke en 'harde' buitenschil zien, die zich vanaf de zichtzijde langs de passerende A37 met zich openende lamellen openstelt voor een inkijk naar de binnenschil, welke een juist zacht en natuurlijk karakter uitstraalt, met natuurlijke materialen zoals hout en met groen begroeide dakranden. 

In een intensief proces is het logistieke systeem optimaal geïntegreerd in het gebouw en is een balans gevonden tussen een functioneel gebouw, alsmede een aantrekkelijke en veilige omgeving om te werken.

'Voor Olijslager was een belangrijk aspect om de werknemers op kantoor en in het magazijn op de juiste wijze bij elkaars werk te betrekken'.

Zethoven Hornstra draagt zorg voor de inventarisatie van het programma van eisen en het ontwerp van het gebouw is in eigen huis vervaardigd (Daan Zethoven). Ook zijn de complete uitwerking, vergunning en aanbesteding intern verricht tot contractering van de aannemer en bouwproces begeleiding toe.

Start bouw: Q3 2021.
Opgeleverd: Q4 2022.

Opdrachtgever: Ampera Groep (Olijslager Groep).
Ontwerp: Daan Zethoven.
Totaaladviseur: Zethoven Hornstra Bouwplan Ontwikkeling.
Ondersteunend advieseurs: Goudstikker de Vries & Sijperda Hardy.

Hoofdaannemer: Hunebouw Hoogeveen
Installatietechniek W: Van Der Sluis technische bedrijven Genemuiden
Installatietechniek E: Leerkes Elektro Haarle