Gerealiseerd

4 natuurkavels 'Esrijck' Doldersum

Doldersum, Huenderweg
Wonen in het hart van het Nationaal Park van Drenthe
uniek gelegen in de natuur
Drenthe op haar best
Zeer grote kavels
Uniek maatwerk mogelijk

4 natuurkavels 'Esrijck' Doldersum

'Esrijck': 4 unieke bouwkavels midden in het Nationaal Park v. Drenthe

In het prachtige Nationale Park van Drenthe ligt Doldersum. Aan de zuidwest-rand van dit zeer oude esdorp  is EsRijck verrezen. Een exclusief plan met ruimte voor vier unieke boerderijvilla’s. EsRijck is een buitenkans voor iedereen die op zoek is naar een unieke woonplak temidden van de natuur. EsRijck biedt de optimale omgeving waarbinnen je in de hectiek van alle dag tot rust komt.

EsRijck is de naam van een kleinschalig en uniek woonplan dat gelegen is op de historische gronden van de voormalige pluimveehouderij van de familie Schipper. De boerderij staat midden in het dorp waar de familie al generaties lang als ondernemer actief is. Een bloeiend recreatiebedrijf bestaande uit een hotel, een restaurant, recreatiewoningen en een huifkarrenverhuur worden in het dorp met veel enthousiasme door de jongste generatie bedreven. Het agrarisch bedrijf is beëindigd en de schuren en stallen maakten plaats voor een nieuw stukje ruimtelijke kwaliteit dat aan Doldersum wordt toegevoegd.

Het plan bestaat uit vier bouwkavels variërend van circa 2.050m² tot 3.300m² die ruimtelijk in het landschap zijn ingebed.  Op de kavels zijn de bouwvlakken zo gesitueerd dat deze alle uitzicht over het veld bieden, zonder dat daarbij de privacy in het gedrang komt..  Door het gebruik van duurzame en natuurlijke materialen in de verhardingen (eigen weg) en de erfscheidingen, en door de mooie combinatie van gebiedseigen beplanting gaat het plan volledig op in zijn natuurlijke omgeving. De erfafscheidingen bestaan uit inheemse beplantingen (gemengde) hagen of houtsingels en op de erven worden een aantal bomen aangepland

Dit unieke plan is rond 2018 definitief opgeleverd.