In verkoop

12 riante 'Barnhouse' villa's Dannemeer

Natuurlijk Dannemeer
'Onder de rook van de stad'
Ligging aan 't Roegwold
Zeer riante villa's
Eigentijdse architectuur
Duurzaamheid vanzelfsprekend

12 riante 'Barnhouse' villa's Dannemeer

"Natuurlijk Dannemeer, wonen tussen stad en natuur"

Heeft u behoefte aan rust en ruimte, maar wilt u ook de energie van de stad niet missen? Dan is dit unieke woonplan met 12 individuele ‘Barnhouse’ villa’s in Dannemeer misschien wel hèt antwoord op uw ultieme woonwens. Met z’n unieke landelijke ligging direct naast natuurgebied ’t Roegwold, maar gelijktijdig zeer nabij stad Groningen ligt dit woonplan letterlijk “tussen stad en natuur”. U kunt in deze prachtige woonomgeving een schuurwoning met prachtige architectuur woning kiezen die ruimte biedt aan u zelf en uw gezin, of naar keuze ook kan voorzien in een volledig woonprogramma op de begane grond. Op deze unieke woonplek kunt u iedere dag opnieuw uw balans kiezen tussen de levendige stad of de rust van de natuur.

De riante kavels met allen een oppervlakte van 2.500m² liggen in een fraai verspringend beeld in een lint aan de Dannemeerweg, welke na ca. 400m uitmondt bij de parkeervoorziening van dit unieke natuurgebied. Hier loopt u zo het knuppelpad op. Aan de voorzijde is de kavel van de weg afgescheiden middels een sloot voorzien van dam met duiker. Aan de achterzijde vindt u na een bosstrook van ca. 20m eveneens een sloot. De bosstrook wordt aangeplant waarmee in de toekomst een meer groene en beschutte ligging wordt beoogd. De bosstrook is eigendom van de akkerbouwer die tevens het omliggende weiland in bezit heeft.

Maak kennis met de 'Barnhouse' villa 

Het 'Barnhouse'concept staat voor robuust en royaal wonen, subtiel uitgevoerd in hout of solide in steen. De uitgesproken hoogwaardige architectuur met de strakke minimalistische hoofdvorm en natuurlijk materiaalgebruik straalt ingetogen rust uit en zorgt voor een optimale integratie in de omgeving. Deze schuurwoningen refereren daarmee naar het Groningse landschap, maar passen ook in de bosrijke omgeving zoals (op lange termijn) wordt beoogd. 

In het 'Barnhouse' concept is de optimale balans gevonden tussen uitstraling, bruikbaarheid en betaalbaarheid.

Het ontwerp kent fijnzinnige detailleringe zoals uitgewerkte metselwerkarchitectuur, extra diep geplaatste kozijnen en hoogwaardig materiaalgebruik met de toepassing van fraaie baksteen en keramische pannen. De woningen beantwoorden aan de moderne woonwens: zeer ruim en open van karakter. De woning is door de vele ramen en puien rondom zeer transparant, wat daglicht en de landelijke omgeving letterlijk bij u binnenbrengt. 

Het 'Barnhouse' concept heeft voor iedere doelgroep wat te bieden. Heeft u een groot gezin met kinderen, dan is de 'Barnhouse Family' het antwoord. De villa is zo ontworpen dat u optimaal kunt genieten van de zeer riante leefruimte in en om het huis. De woning heeft een riante living met veel lichtinval. De open keuken staat in verbinding met de royale eetkamer. De grote ramen en puien in de woning zorgen rondom voor vrij uitzicht en een directe verbinding met de tuin. Op de verdieping treft u maar liefst vier royale slaapkamers en ruimte voor twee badkamers. Via een vaste trap bereikt u de zolder met ruimte voor eventueel nog eens twee kamers. 

U kunt ook kiezen voor de 'Barnhouse Groundbound', wat letterlijk 'grondgebonden'betekent. De perfecte oplossing als u een voorkeur heeft voor een volwaardig woonprogramma op maaiveld niveau. Zo een programma geeft naast de practische eigenschapen van levensloopbestendig wonen een groot gevoel van luxe en comfort en kan daarmee ook voor een jonge doelgroep een fraaie optie zijn. Naast de riante slaapkamer met badkamer ensuite op de begane grond, vindt u op de verdieping namelijk twee grote slaapkamers en de mogelijkheid voor een tweede badkamer. De woning  heeft ook bji deze woningvariant weer een zeer riante living en een open keuken, die in verbinding staat met de royale eetkamer. De optionele erker creeert daarbij nog eens een spectaaculaire uitbreiding van die ruimte. 

De hoge architectonische eisen die aan dit bouwplan worden gesteld, maken ook dat bijgebouwen in bijpassende architectuur worden mee ontworpen. Met de verplichte hellende daken, ontstaan prachtige bergzolders, naast ruimte voor berging en stalling. Er worden verschillende varianten bijgebouwen aangeboden, van royale bergruimte, tot volwaardige stallingen voor meerdere auto's. Ook bieden de bijgebouwen in geisoleerde uitvoering mogelijkheden voor enventuele specifieke invullingen, zoals atelier, kantoor of B&B.

Uitbreidingsopties   

De voorgestelde 'Barnhouses' en de bijgebouwen zijn reeds zeer compleet en riant uitgevoerd. Heeft u echter behoefte aan specifieke aanpassingen, dan zijn maatwerk aanpassingen bespreekbaar. 

Duurzaamheid vanzelfsprekend!

U woont niet alleen in het groen maar ieder 'Barnhouse' wordt ook zeer energiezuinig gebouwd. Er wordt bijvoorbeeld met behulp van hoogwaardige isolatie, de toepassing van PV-panelen en een warmtepomp zo efficient mogelijk met energie omgesprongen. De 'Barnhouses' zijn daarmee uitzonderlijk energiezuinig en vriendelijk voor uw portemonnee. Bijkomend zijn de woningen zijn voorzien van diverse comfortabele gemakken zoals vloerverwarming en mogelijke topkoeling. Ook hebben biobased materiaalgebruik en circulair ontworpen veel aandacht gehad bij de ontwikkeling van dit woonconcept. De woningen worden in het duurzame en energiezuinige houtskeletbouw systeem gerealiseerd, maar voorzien van zwevende dekvloeren waarmee de geluidsisolatie wordt geoptimaliseerd. 

Duurzaamheid en energiezuinig staan centraal bij dit project. Er is veel aandcht voor een spaarzame omgang met energie conform de nieuw BENG-eisen. Dat is goed voor het milieu, maar ook voor uw comfort. De woningen hebben geen gasaansluiting en worden voorzien van een moderne lucht/water warmtepompinstallatie, waarbij energie uit de buitenlucht wordt benut bij het maken van warm water voor bijvoobeeld uw douche. Vloerverwarming-standaard op de begane grond en de verdieping- is heerlijk comfortabel! Bovendien heeft u geen radiartoren meer nodig. Dat bespaart ruimte en geeft meer vrijheid om de woning in te delen. 

 
 

Makelaar:

Boekholt Nieuwbouwspecialist B.V.